DOČEKANI KAKO I ZASLUŽUJU: Vatrogasci koji su gasili požare u Splitu vratili se u Zagreb [FOTO]

Vatrogasci - povratak iz Splita
Foto: Zagreb.hr

Uz zvuke sirena i s hrvatskim zastavama zagrebački vatrogasci koji su gasili požar u Splitu i okolici vratili su se u koloni, u četvrtak navečer u Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba.

Pljeskom su ih dočekali brojni okupljeni građana, obitelji s djecom, prijatelji, predstavnici gradskih vlasti na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem i, naravno, jake snage sedme sile.

Doček je bio emotivan, vatrogasci su opisivali tijek događaja, ističući da su spremni i ubuduće priskočiti u pomoć gdje god bude potrebno.

Hina u svom izvješću s ovog lijepog događaja ističe zanimljiv detalj: Zapovjednik vatrogasne postaje Novi Zagreb Mario Benković postao je i sretni otac sina Maksa. Svog sina i suprugu nije mogao odvesti kući iz rodilišta jer je morao otići gasiti požar u Dalmaciju. Rekao je da je sina otišao u rodilište pogledati navečer dvadeset minuta prije nego što je otišao u Dalmaciju. Inače, zapovjednik Benković ima i djevojčicu od šest godina.

Novinarima je izjavio da su prvenstveno vatrogasci u Splitsko-dalmatinskoj županiji dali sve od sebe da pogase taj veliki požar.

“Najmanje što smo mi mogli napraviti u tom trenutku je da pošaljemo sve svoje raspoložive snage koje možemo, da ih barem na tih dva-tri dana odmorimo, da preuzmemo ta požarišta, i to smo i napravili”, rekao je Benković.

Vatrogasci - povratak iz Splita
Foto: Zagreb.hr
Vatrogasci - povratak iz Splita
Foto: Zagreb.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here