DOČEK VATRENIH: Spektakl kakav Zagreb dosad nije vidio!

Foto: Zagreb.hr

Danas će se Zagrebu odigrati velika nogometna fešta, nesumnjivo najveća u povijesti našega grada. Zagreb danas dočekuje Hrvatsku nogometnu reprezentaciju nakon golemog uspjeha koji je ostvarila na jučer završenom Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji!

Dolazak Vatrenih u Zračnu luku Franjo Tuđman očekuju se u 14.00 sati.

Autobusi s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom: Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

S ciljem što lakše organizacije dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga Velesajma (pored zgrade INE), a od 8.00 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora.

Okupljanje navijača na središnjem gradskom trgu očekuje se već od jutarnjih sati, a dolazak reprezentacije na središnji zagrebački trg očekuje se oko 14.30 sati.

Vatrene će na Trgu dočekati Zaprešić Boysi, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice “Moja domovina”. U vrijeme izvođenja te pjesme u nebo će se pustiti i tisuće crveno-bijelih balona.

Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Udruga “Budi ponosan”, a redatelj je Krešo Dolenčić.

Okupljanje navijača na središnjem gradskom trgu očekuje se već u jutarnjim sati pa će preusmjeravanje tramvajskog prometa s Trga bana Josipa Jelačića na Glavni kolodvor započeti već oko 11 sati. Prilikom prolaska kolone od Zračne luke do Trga bana Josipa Jelačića, na trasi će biti samo kratkotrajni prekidi. Jedino je na raskrižju Ulice grada Vukovara i Savske ceste, gdje se prolazak kolone očekuje oko 14.40 sati, predviđen zastoj od 10 do 15 minuta.

S ciljem što lakše organizacija dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, ZET će već od 8 sati s tri autobusa prevoziti navijače, posebice one koji su stigli autobusima iz drugih dijelova Hrvatske od istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma do Glavnog kolodvora. Ulaz putnika će biti na cesti uz istočnu ogradu Zagrebačkog velesajma neposredno prije Antallove ulice. Prijevoz prema Glavnom kolodvoru se planira od 8 do 15 sati, a povratak od Glavnog kolodvora prema Zagrebačkom velesajmu od 16 do 18 sati.

Zbog sigurnosnih razloga, autobusna linija 150 (Tuškanac garaža – Gornji Grad – Trg bana Josipa Jelačića), od 11 do 19 sati, prometovat će skraćeno na relaciji Garaža Tuškanac – Gornji Grad – Ilirski trg.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here