DOBAR SAVJET: Besplatno dekodiranje mobitela

Vipnet i T-Mobile rade Vam besplatno otključavanje mobitela. Od prvog siječnja 2012. godine u Hrvatskoj je na snagu stupio novi zakon po kojem mobilni operateri moraju otključati mobilni uređaj svim korisnicima kojima je istekla ugovorna obveza pod kojom su kupili uređaj ili su kupili uređaj bez ugovora uz predočenje jamstvenog lista.

dekodiranje-mobitela

Otključati je moguće sve mobilne uređaje pa tako i iPhone koji ste kupili kod domaćih operatera. Radi se o tvorničkom otključavanju koje se ne mijenja prilikom update-a na noviju verziju softwarea. T-mobile nudi mogućnost otključavanja u Centrima ili mail-om dok u Vipnet-u zahtjev morate predati osobno u jednom od Centara.

Naravno kao i sve u Hrvatskoj i ovaj postupak traži određenu proceduru i korake koji nisu jednostavni pa možda odustanete u samom početku. Pogledajte uvjete i samu proceduru postupka za pojedine operatere.

Vipnet

da je korisnik kupio uređaj na ovlaštenim prodajnim mjestima VIPnet d.o.o., budući da VIPnet d.o.o. neće pružati uslugu otključavanja uređaja, za uređaje koji su kupljeni na drugim prodajnim mjestima, putem oglasnika ili kod drugih operatera;
da je korisniku istekla ugovorna obveza ili u slučaju prijevremenog raskida ugovora, ukoliko je uređaj vezan za pretplatu;
da korisnik posjeduje račun koji potvrđuje da je prošlo 24 mjeseca od datuma kupnje uređaja na ovlaštenom prodajnom mjestu VIPneta d.o.o ukoliko uređaj nije vezan uz vlastitu pretplatničku liniju;
za korisnike unaprijed plaćene usluge, da je prošlo najmanje 12 mjeseci od dana kupnje uređaja na ovlaštenom prodajnom mjestu VIPnet d.o.o., uz predočenje računa.

T-mobile

Otključavanje uređaja je moguće ili u T-Centru ili putem maila. Podaci koje je potrebno poslati u mailu su:

– Ime i prezime
– Kontakt broj
– IMEI uređaja
– MSISDN s kojim je kupljen uređaj (prepaid/postpaid)

Mail adresa na koju se šalju potrebni podaci: [email protected] U subject (Naslov) maila potrebno je navesti ‘Otključavanje uređaja’.

Ovim putem bismo vas htjeli obavijestiti da na otključavanje uređaja imaju pravo svi korisnici bonova koji su uređaj kupili prije 12 i više mjeseci uz predočenje računa te svi pretplatnici kojima je istekla ugovorna obveza na temelju koje su kupili uređaj ili su kupili mobilni uređaj bez potpisivanja ugovorne obveze na 12/24 mjeseca uz predočenje jamstvenog lista.

Tele2

Korisnici koji žele otključati uređaj kupljen u Tele2 ponudi trebaju poslati sljedeće podatke:

– kopija računa
– ime i prezime
– OIB
– korisnički MSISDN (mobilni broj)
– brand uređaja
– model uređaja
– boja uređaja
– IMEI uređaja

Ukoliko korisnik zadovoljava uvjete, bit će mu poslan kod za otključavanje uređaja. Većina uređaja se otključava na način da se u uređaj umetne SIM kartica nekog drugog operatera, a uređaj potom traži kod za otključavanje mreže. Nakon unosa koda za otključavanje mreže odabire se neka od opcija “OK”/”Otključaj”/”Unlock”/”Nastavi”. Nakon toga uređaj je moguće koristiti na drugoj mreži. Više pročitajte ovdje.

4 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here