DIZAJNERSKA POČETNICA: U subotu besplatna radionica “Kalupiranje”

Dizajnerska početnica
Foto: Press

U subotu 11. studenog u 11 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica Kalupiranje. Voditeljica radionice je Petra Bilić Križan.

Na ovoj radionici polaznici će izrađivati kalup, ali i izljev te naučiti što se sve od predmeta koji nas okružuju dobiva na taj način. Koristeći recikliranu ambalažu kao kalup pri izradi, izrađivat će stalke za salvete od gipsa u različitim bojama i oblicima, te tako savladati postupak lijevanja gipsa.

Cilj radionice je naučiti djecu kako napraviti gips i što se od njega može izrađivati, te ih osvijestiti o iskoristivosti stare ambalaže na nov način.

Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima viših razreda osnovne škole.

Rok za prijave je petak 10. studenog u 15 sati na mail [email protected]

Mjesto: Hrvatsko dizajnersko društvo, Boškovićeva 18, Zagreb

O voditeljici

Petra Bilić Križan završila je Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, smjer produkt dizajn. Godine 2009. osnovala je Dizajncafe studio, a karakteristike njezinih radova su multidisciplinaran i društveno senzibilan pristup. Uz produkt dizajn stvara i u ostalim disciplinama dizajna: grafički dizajn, digitalni dizajn i uređenje interijera. Dobitnica je nekoliko nagrada u Hrvatskoj i svijetu. Izlaže radove na grupnim dizajnerskim izložbama te djeluje javno putem dizajnerskih edukativnih radionica za djecu i odrasle. Od 2017. godine članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here