DEGUSTACIJA: Večer mladih vina u restoranu Klub književnika

vino-degustacija

I ove jeseni Zagrepčani u samom središtu grada imaju priliku kušati najbolja mlada vina. Izvrsna prilika za “ufuravanje” u jesen uz miris pečenih kestena i druženje s prijateljima, ali isto tako i prilika da saznate više o sortama portugizac i frankovka, njihovim rezultatima, dometima, potencijalima i međunarodnim uspjesima.

Vinska izložba pod nazivom “Večer mladih vina by Vinoljupci“ održat če seu petak, 4.studenog, s početkom u 17 sati u restoranu Klub književnika, Trg bana Jelačića 7/1

Nakon uspješnog predstavljanja plešivičkih portugizaca u studenom prošle godine, ovoj su se manifestaciji pridružili i vinari drugih vinskih regija. U fokusu izložbe su mlada vina – poput portugisca i frankovke, a želja je organizatora ukazati na domete i potencijale spomenutih sorti, ali isto tako i očuvati tradiciju i kulturu kušanja mladih vina koja godinama spaja Zagrepčane i vinare okolnih regija. Uz mlada vina, naći će se tu i etikete mirnih i pjenušavih vina iz ranijih godišta, koja će posjetitelji imati priliku kupiti po promotivnim cijenama izravno od izlagača.

Na izložbi će se predstaviti desetak vinara-izlagača, među kojima su Gregorić, Mladina, Ivančić, Jagunić, Šoštar, Feravino i drugi. Program započinje u 17, a traje sve do 23 sata. U tom razdoblju svi vinoljupci sa kupljenom ulaznicom – koja u pretprodaji iznosi 70kn za jednu, odnosno 120kn za dvije osobe – mogu neograničeno degustirati vina, družiti se s vinarima i uživati u živoj akustičnoj kulisi rock&swing dueta.

U sklopu izložbe održat će se kratka interaktivna prezentacija o uspjesima hrvatskih proizvođača portugisca u okviru svjetskog ocjenjivačkog skupa “Portugiser du Monde” održanog u Mađarskoj početkom godine. Gošća-prezentatorica bit će gđa. Željka Balja, koja je zaslužna za sudjelovanje hrvatske delegacije vinara na tom događanju.

Organizator manifestacije je udruga Vinoljupci, na čelu s predsjednicom Irenom Lučić, koja aktivno djeluje od 2014.godine na promicanju vinske kulture i turizma.

Manifestaciju podržavaju Grad Zagreb, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Turistička zajednica Grada Jastrebarsko i Turistička zajednica Grada Ozlja.

Foto: Press

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here