DAN EUROPE: Veleposlanici odmjerili snage u pripremi sendviča s autohtonim sastojcima

DAN EUROPE: Veleposlanici odmjerili snage u pripremi sendviča s autohtonim sastojcima
Foto: Zagreb.hr

Dan Europe obilježen je danas na Europskom trgu, ispred Kuće Europe, zanimljivim programom – gastro izazovom Okusi Europe na kojem su posjetitelji imali priliku upoznati gastronomiju raznih europskih zemalja.

Snage u pripremi sendviča s autohtonim sastojcima omjerili su predstavnici veleposlanstva zemalja članica Europske unije – Italije, Španjolske, Danske, Finske, Švedske, Francuske, Nizozemske, Slovačke, Irske, Bugarske, Litve, Slovenije, Češke, Njemačke, Austrije, Rumunjske i Mađarske, te naravno hrvatski predstavnici. Cilj natjecanja bio je pogoditi iz koje su zemlje sastojci sendviča.

DAN EUROPE: Veleposlanici odmjerili snage u pripremi sendviča s autohtonim sastojcima
Foto: Zagreb.hr

Natjecanje je održano u organizaciji Predstavništva Europske komisije u RH, a u nazočnosti voditelja Predstavništva Branka Baričevića, voditeljice Ureda za informiranje Europskog parlamenta u RH Violete Staničić, zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Olivere Majić, ministrica Marije Pejčinović Burić i Gabrijele Žalac te hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Majić pozdravila je visoke goste i brojne građane koji su, uz bogat glazbeni program, uživali u subotnjem jutru u centru europskog Zagreba. Istaknula je kako je hrana univerzalna vrijednost – nešto što povezuje sve nas, našalivši se da ćemo se svi složiti kako je, usprkos svim našim različitostima i izazovima koji su pred nama, dobar sendvič dobar izbor.

Okusi Europe organizirani su u partnerstvu s Europskim parlamentom, Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Gradom Zagrebom i Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Komentari