DAN DRŽAVNOSTI: Čestitka gradonačelnika Milana Bandića

Foto: Zagreb.hr

U povodu Dana državnosti gradonačelnik Milana Bandića uputio je čestitku Zagrepčankama i Zagrepčanima.

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,
Od srca vam čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske!

S ponosom se sjećamo dana kada je Hrvatski sabor prije 28 godina, a nakon što je hrvatski narod na referendumu iskazao svoju slobodnu volju, donio odluku o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika.

Bilo je to u vrijeme obrane od agresije, herojske žrtve naših branitelja i borbe za neovisnost te velikog zajedništva što je, unatoč teškim i naizgled nesavladivim izazovima, bilo ispunjeno silnom energijom i optimizmom.

Tomu vremenu i prije svega hrvatskim braniteljima čija je žrtva omogućila stvaranje moderne, neovisne, demokratske i europske Hrvatske, a o kojoj su generacije naših prethodnika sanjale, dugujemo neizmjernu i vječnu zahvalnost.

Domoljublje se danas iskazuje radom, znanjem i spremnošću da uporno, odgovorno i marno gradimo vlastitu zemlju prema vlastitim mjerilima.
I nikada ne smijemo odustati od načela solidarnosti s potrebitima, zajedništva, tolerancije i demokratskog dijaloga kao preduvjeta za stvaranje ozračja sigurnosti u kome se mogu donositi kvalitetne odluka o svim strateškim pitanjima u našoj zajednici i domovini.

Siguran sam u naše potencijale te da zajednički možemo bolje, više i brže. Na to nas obvezuje i naša prošlost i naša budućnost jer našoj djeci moramo ostaviti uspješnu Hrvatsku u kojoj se ugodno i sigurno živi.

U tome vas uvjerenju, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, pozivam da u ponedjeljak, 25. lipnja navečer na Tomislavcu, na koncertu Zagrebačke filharmonije, zajednički proslavimo Dan državnosti te da na svoje domove ponosno istaknemo hrvatske barjake!

Vaš gradonačelnik,
Milan Bandić

Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here