CIKLUS ‘ZLATNI ZAGREB’: U palači Dverce nastupa violinistica Katarina Kutnar

Katarinu Kutnar
fOTO: pRESS

Prvi javni nastup imala je sa šest godina, a prvu 1. nagradu osvojila je već godinu kasnije. Dobitnica je najviših nagrada s brojnih hrvatskih i međunarodnih natjecanja, a predstavljala je Hrvatsku i na Euroviziji u Beču 2012. godine.

Ona je naš “zlatni talent”, a 25. siječnja otvara vrata Palače Dverce i u tome jedinstvenom gornjogradskom prostoru priprema “Koncert posebnoga sjaja”. Ovog četvrtka ne propustite našu “zlatnu” violinisticu Katarinu Kutnar u drugome koncertu ciklusa “Zlatni Zagreb”!

Nakon Zlatne dvorane u Opatičkoj 10, ciklus “Zlatni Zagreb” ove sezone “otkriva” još jednu palaču na Gornjemu gradu u Zagrebu i predstavlja je najširoj publici. Palača Dverce u 19. stoljeću bila je jedno od središta društvenoga i kulturnog života Gornjega grada, a njezina posljednja privatna vlasnica, kontesa Klotilda Buratti u raskošnoj plesnoj dvorani na prvome katu priređivala je raznolika primanja i zabave.

Njezinom voljom palača je 1912. darovana gradu Zagrebu kao rezidencija za svečanosti i primanja, a ciklus “Zlatni Zagreb” otvara je zainteresiranim posjetiteljima, koji će kroz nastupe naših najboljih mladih glazbenika uživati u njezinu jedinstvenom sjaju. Koncerti “Zlatnog Zagreba” održavaju se uz potporu Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića.

Vrsna mlada violinistica, potekla iz obitelji glazbenika, Katarina Kutnar trenutačno se usavršava u Weimaru, a za nastup u ciklusu “Zlatni Zagreb” u pratnji pijanista Domagoja Gušćića priprema atraktivni program koji će otvoriti virtuoznom Baladom za violinu solo belgijskoga violinista i skladatelja Eugènea Ysaÿea. Slijedi atraktivna Sonata za violinu i klavir turskoga pijanista i skladatelja Fazila Saya, dok program zaključuje antologijska Sonata u A-duru francuskoga orguljaša i skladatelja Césara Francka.

Već samo doživjeti Palaču Dverce sasvim je posebno i rijetkima dostupno iskustvo, a uživati u koncertima u tome jedinstvenom i reprezentativnom gornjogradskom prostoru jednostavno – nema cijenu!

Stoga, 25.1. s početkom u 20 sati ne propustite vrhunski glazbeni doživljaj i Katarinu Kutnar u Palači Dverce – Dobro došli na “Koncerte posebnoga sjaja”!

KAKO DO ULAZNICA?
Koncerti ciklusa “Zlatni Zagreb” u Palači Dverce otvoreni su za zainteresirane. Za dolazak u Palaču i praćenje koncerta 25.1. potrebno je posjetiti službenu Facebook stranicu ciklusa “Zlatni Zagreb” na adresi www.facebook.com/ZlatniZagreb i sudjelovati u nagradnoj igri. Zbog vrlo ograničenog broja mjesta, samo najbrži posjetitelji dobit će priliku posjetiti Palaču Dverce i uživati u “Koncertima posebnog sjaja”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here