BOGATA PONUDA TRADICIJSKIH PROIZVODA: Održan 14. Samoborski proljetni sajam

Samoborski sajam
Foto: Press

U suboti i nedjelju održan je 14. Samoborski proljetni sajam kojemu je organizator bio Grad Samobor, a pokrovitelj je bila Zagrebačka županija.

“Na ovakvim sajmovima proizvođači najbolje mogu prezentirati sebe i ono što rade, a posjetitelji, nakon obilaska, otići kući s punim vrećicama vrhunskih proizvoda naših obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava”, rekao je Zamjenik župana Hrvoje Frankić koji je prisustvovao svečanom otvaranju.

Na sajmu su, tradicionalno, sudjelovali proizvođači suhomesnatih proizvoda, meda, vina, rakija, bermeta, sira, kolača, pekmeza… Sudjelovali su i medičari, proizvođači licitara, tradicionalnih igračaka, nakita, ručno rađenih samoborskih suvenira.

Po drugi puta organiziran je i Dječji proljetni sajam, na kojemu su se predstavile škole i vrtići, a sve s ciljem da se najmlađi uče koliko je važno čuvati tradiciju.

Uz suorganizaciju samoborskoga Udruženja obrtnika, Poduzetničkog centra, Pučkog otvorenog učilišta i Komunalca, Sajam je organizirao Grad Samobor.

Samoborski sajam
Foto: Press

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here