Bandić primio predstavnice Hrvatskog debatnog društva uoči Svjetskog prvenstva koje se održava u Zagrebu

Predstavnice Hrvatskog debatnog društva kod Milana Bnadića
Foto: Zagreb.hr

Uoči Svjetskog debatnog prvenstva u Zagrebu, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u Gradskoj upravi Anastaziju Stupar, organizatoricu Svjetskog debatnog prvenstva i Dariju Jeger, koordinatoricu debatnog programa Hrvatskog debatnog društva.

Anastazija Stupar, nakon sastanka istaknula je da će na Svjetskom prvenstvu, najvećem do sada koje će se održavati od 17. do 27. srpnja u Zagrebu, sudjelovati oko 630 sudionika iz 67 zemalja. 

“Za razliku od prošlogodišnjeg natjecanja koje se održavalo na Baliju i gdje je sudjelovalo svega 50 zemalja, u Zagrebu očekujemo bitno drugačiji ambijent i atmosferu, zahtjevniju organizaciju ali i veću konkurenciju. Hrvatsku će predstavljati pet učenika iz Zagreba, a neke od poznatih tema su: Trgovinski sporazumi koje Kina poduzima na putu svile, te da li bi nogometne klubove trebali posjedovati privatne osobe i firme”, rekla je Anastazija Stupar.

Zahvalivši gradonačelniku Bandiću i Gradu Zagrebu na pomoći oko organizacije natjecanja, Darija Jeger istaknula da se učenici pripremaju intenzivno već tri mjeseca, rade puno na vježbama stila, govorničkim vještinama i kritičkom promišljanju. 

Natjecanje će se odražavati u XV. Gimnaziji i OŠ Vladimira Nazora isključivo na engleskom jeziku.

Čestitavši Hrvatskom debatnom društvu što su izborili da se natjecanje održi u Zagrebu, pročelnik GU za obrazovanje Ivica Lovrić istaknuo je da je gradonačelnik sa zadovoljstvom prihvatio pokroviteljstvo nad Svjetskim natjecanjem, čije će otvorenje biti u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Pročelnik Lovrić također je pozvao sve udruge u Zagrebu da se bore za ovakva prvenstva i događanja, a Grad Zagreb će uvijek rado biti domaćin.

Komentari