Bandić: Ako to ne učini Vlada, povećat ćemo plaće učiteljima u Zagrebu !

Milan Bandić
Foto: Stranke rada i solidarnosti

Stranke rada i solidarnosti danas je predstavila inicijativu za 17-postotno povećanja plaća učitelja i nastavnika zaposlenih u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj.

Time bi se, kako je na konferenciji za novinare rekao predsjednik stranke Milan Bandić, izjednačila primanja učitelja i nastavnika u osnovnim i srednjim školama s odgajateljima i stručnim suradnicima u dječjim vrtićima Grada Zagreba.

“Očekivali smo primjerenu reakciju nadležnog Ministarstva, no umjesto toga 68.000 učitelja i nastavnika će po svemu sudeći novu školsku godinu započeti ili štrajkom ili s plaćom koje je neprimjerena važnosti učiteljskog poziva te nije u skladu s činjenicom da su učitelji, nastavnici i stručni suradnici u školama visoko obrazovani stručnjaci”, poručeno je iz Stranke rada i solidarnosti.

Ističu svoj stav da su učitelji i nastavnici važniji od školskih zgrada i opreme, da su oni duša škole te da nikakva suvremena tehnologija ne može nadomjestiti kompetentnog učitelja u odgoju i obrazovanju naše djece.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u razgovoru za Novu TV ustvrdila da “gradonačelnik koji treba skrbiti o školama u Zagrebu pravi podjele među učiteljima, umjesto da brine da su škole opremljene i da budu primjerene za učitelje i učenika”.

Na primjedbu novinarke Nove TV da stalno u sukobu s gradonačelnikom Bandićem, Divjak je odgovarima: “On je u sukobu samnom. Ja svoj posao radim. Gradonačelnik ima svoje zadaće, a njegova zadaća sigurno nije ono čime se on sada bavi.”

Komentari