26 NOVIH VOZILA ZA ‘ČISTOĆU’: Stvaraju manju buku, zadovoljavaju Euro 6 normu ekološkog standarda

Čistoća - nova vozila
Foto: Zagreb.hr

Gradska Čistoća dobila na 26 novih komunalnih vozila. Na prigodnoj svečanosti na korištenje ih je predao gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s Marinom Lovrečki, voditeljicom Holdingove podružnice Čistoća.

“Od 1. veljače na snagu stupa Uredba o gospodarenju otpadom, a ova nova vozila će nam omogućiti da na nju još bolje odgovorimo. S novim vozilima prosječna starost voznog parka smanjuje se sa sadašnjih 15 na 12 godina, a nabavom još 45 novih do konca 2018. godine, doći ćemo do prosjeka od 10 godina čime se približavamo europskom prosjeku”, istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Bandić.

Modernizacijom voznog parka povećat će se efikasnost poslovanja, podići razina komunalne usluge i istodobno olakšati radnicima obavljanje svakodnevnih radnih zadaća.

Čistoća - nova vozila
Foto: Zagreb.hr

“U ovoj prvoj fazi isporučeno  je 26 vozila – 24 vozila za skupljanje komunalnog otpada raspona volumena od 6 do 22 metara kubičnih i dvije autočistilice. U drugoj fazi isporuke, koja bi trebala biti do ožujka iduće godine, očekujemo još devet vozila”, rekla je voditeljica Lovrečki dodavši kako su za dijelove grada koji su teže dostupni, kao što je podsljemenska zona i dijelovi s uskim ulicama, nabavili manja, uža vozila.

Isporučena vozila stvaraju manju buku te imaju najnoviju verziju Euro 6 ekološkog standarda, filtriranja i obrade ispušnih plinova što doprinosi kontinuiranim nastojanjima zaštiti okoliša u gradu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here