15. GERONTOLOŠKI TULUM: Umirovljenici se zabavili uz uvijek dobro raspoložene Kraljeve ulice

15. Gerontološki tulum
Foto: Press

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, 1. listopada, u zagrebačkom parku Josipa Jurja Strossmayera u ponedjeljak je održan 15. Gerontološki tulum, u organizaciji Grada Zagreba i Zaklade Zajednički put.

Zagrebački umirovljenici uživali su u bogatom trosatnom programu koji se odvijao na pozornici, ali i na štandovima. Marljivi sudionici prikazali su što sve rade i što su sve naučili na različitim aktivnostima koje polaze, od plesnih i rekreativnih radionica do kulturno-umjetničkih društava. Svečani dio programa upotpunili su uvijek dobro raspoloženi Kraljevi ulice, dok je program vodila i oplemenila poznata voditeljica Karmela Vukov Colić.

15. Gerontološki tulum
Foto: Press

Građani treće dobi imali su priliku proći i kroz besplatne ciljane preglede, poput mjerenja tlaka i šećera, mjerenja vitamina i minerala, mjerenja tlaka venske cirkulacije, oksimetrija, spirometrija, mjerenje vitalnih funkcija i brojna druga mjerenja.

U sklopu Gerontološkog tuluma, na posebnom štandu, predstavljena je i nova mrežna stranica ‘Najmudriji’, namijenjena upravo umirovljenicima. Nova stranica mjesto je informiranja, ali i inspiriranja, jer su upravo umirovljenici glavni akteri priča koje će svima približiti njihove živote i otkriti kako provode vrijeme u mirovini. Osim toga, stranica će uskoro biti i mjesto povezivanja zagrebačkih umirovljenika u digitalnom svijetu.

Posjetitelji su uz edukaciju o novoj stranici, imali priliku i okušati sreću te su mnogi svojim domovima ponijeli neki od simboličnih poklona po kojima će pamtiti ovaj jedinstveni tulum. (M. Petković)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here